Experiencia gastronómica en Bolonia: visitas a la fábrica con almuerzo gourmet y cata de vinos
MyLittleAdventure logo
Español / EUR
Experiencia gastronómica en Bolonia: visitas a la fábrica con almuerzo gourmet y cata de vinos
/ Italy / Emilia-Romagna / Metropolitan City of Bologna / Bologna / Excursiones y actividades /
Ver detalles en Español
Ver detalles en Alemán Ver detalles en Inglés Ver detalles en Francés Ver detalles en Italiano Ver detalles en Neerlandés Ver detalles en Noruego Ver detalles en Portugués

Experiencia gastronómica en Bolonia: visitas a la fábrica con almuerzo gourmet y cata de vinos

1 day
Almuerzo
Acerca de esta actividad
Aventúrese en una excursión por la mañana a una fábrica de queso donde podrá ver todos los pasos del proceso de producción del Parmigiano Reggiano, el queso artesanal más famoso (¡y delicioso!) del mundo que se hace exclusivamente aquí, en Emilia-Romaña. Tendrá la exclusiva oportunidad de ser testigo de todo el proceso: desde la entrega de la leche por la mañana temprano de los agricultores locales, pasando por la elaboración de las cuajadas por el maestro fabricante de queso y hasta el proceso de maduración final. También podrá ver el enorme almacenamiento de este tipo de queso.

Al final de la visita podrá disfrutar del desayuno de los campeones con una copa o dos de un buen Lambrusco seco y, por supuesto, muchas degustaciones de queso Parmigiano Reggiano. Seguidamente, puede comprar queso parmesano de 16 a 36 meses por una cuarta parte del precio que pagaría en casa. Tenga cuidado: los suelos de esta fábrica pueden estar húmedos.

Desde la fábrica de queso parmesano, la excursión continuará hasta la "Acetaia" para ver los secretos del famoso Aceto Balsamico Tradizionale di Modena D.O.P (vinagre balsámico certificado con un mínimo de 12 años). Esto no es una fábrica: se trata de una misma familia que lleva varias generaciones produciendo una pequeña cantidad del mejor vinagre del mundo utilizando la misma antigua técnica de envejecimiento de las uvas en barricas de roble (batterie) que las familias italianas de esta región han utilizado durante siglos. El resultado es un condimento tan delicioso que tiene que degustarlo. La cata completa de Aceto Balsamico Tradizionale DOP le permite comparar vinagres balsámicos de 6, de 12 y de 25 años. También podrá disfrutar de ricotta, gelatina balsámica y helado con un condimento de 6 años.

Ahora, continuará para ver la fabricación del jamón o Prosciutto. Aquí podrá conocer la cuidadosa artesanía de la creación de uno de los productos de cerdo más deliciosos. También podrá disfrutar de cata de porciones de prosciutto di Modena D.O.P. en combinación con un buen vino Lambrusco. En el recorrido del sábado, hemos seleccionado una fábrica local de Prosciutto en Savigno, un pequeño pueblo en las colinas de Bolonia.

La siguiente parada será un auténtico almuerzo italiano en una Trattoria original o en una bodega con certificado orgánico, un final perfecto para un día repleto de lo mejor de la cultura gastronómica italiana. Aquí podrá disfrutar del famoso almuerzo ligero gourmet de varios platos de Italia con especialidades locales maridadas con vinos locales.
Leer más Mostrar menos
Incluido
  • Traslado de ida y vuelta al hotel, el aeropuerto o la estación de tren
  • Traslado en monovolumen con aire acondicionado
  • Degustación de comida
  • Almuerzo con maridaje
  • Agua embotellada
  • Desayuno
  • conductor y guía
  • Excursión para grupos pequeños
No incluido
  • Propina (opcional)
Adicional
  • Recibirá confirmación en un plazo de 48 horas a partir de la fecha de reserva, siempre que haya disponibilidad
  • Se recomienda llevar calzado cómodo
Características
Comida
80%
Turismo
75%
Cultural
65%
Original
20%
Opiniones
5.0
117
T
Terry H
4 | 2019-09-30

Pleasant day with very enthusiastic sometimes overly chatty guide visiting production at source of local food products. Nice getting out of Bologna to local producers and learning about sources and processing. People came from outside of Bologna, staring our very early. A few nibbles on arrival would have been welcome. Some sitting space during some of the lengthy explanations would have been good.

R
Randy L
5 | 2019-09-26

Not only was each stop... INCREDIBLE, but our guide, Ricardo, was Spectacular! He was personable, knowledgeable, funny, and more! At each stop, we saw, learned, tasted and drank! The owners of each factory/plant, personally met us and spent time with us. It was a nice sized group (we were 2 amongst a group of 19), where you could meet others but weren’t overwhelmed or felt lost. I would recommend this for everyone near or far ❤️

J
James F
5 | 2019-07-03

I can't speak highly enough of this tour! They offer hotel pick-up which was convenient. We visited Parmagiano Reggiano, Balsamic Vinegar, and Prosciutto factories! 2 meals (breakfast, and a 3-hour lunch) were included with pretty much unlimited tastings of everything including bottomless wine (Lambrusco, Pignoletto (local white)) plus some Grappa! Breakfast was coffee, local Mortadella, Salame and bread. Our guide, Francesco, was outstanding! Lots of fun and good information! You will NOT go hungry, or need dinner afterwards! The lunch was at a restaurant/B and B at a winery on top of a hill surrounded by vineyards, where we ate several courses of pasta, meat, etc! Plus, endless wine! About 12 hours total from start to finish. Also, we got to know our fellow tour mates! Such an excellent, fun tour! We can't wait to visit another part of Italy to try one of their other tours!

f
farrah k
5 | 2019-07-03

We read the reviews and they all said it was the best and it truly was. Forgot the name of our guide but she was amazing and a genuine passion! So much food and wine and all high quality! Highly recommend this tour !!!

K
Kathy M
5 | 2018-10-16

Our group of 5 women loved our guide Ricardo, he was so enthusiastic and knowledgeable. He was attentive to all of us and a fantastic storyteller. Funny and adorable, our group wanted to take him home with us! The food was outstanding as well as the wine. Definitely worth the price and you will not need to have dinner! Very nice pace throughout the day, highly recommend!!

V
Victor C
5 | 2018-09-20

This fun and interesting tour was the highlight of our Bologna visit. Our group of 9 friends learned a lot about the making of parmegian cheese, balsamic vinegar and Prociutto. We had a very personable and funny tour guide, Arianna, who enthusiastically explained the food making processes with a lot of wit and passion. The tour drove us outside of Bologna and through the beautiful Modena countryside. It ended with a fun, delicious, multi-course afternoon meal overlooking the beautiful countryside. This was a fun and memorable experience. I highly recommend this tour.

N
Nancy K
5 | 2018-05-28

This tour is a must and well worth getting up early to experience. Alessandro was very knowledgeable and made the day so much fun. His high energy and great sense of humor kept everyone engaged and ensured we all had a great time. There were several different types of wine to go along with the food tastings - all outstanding. After touring all three factories we has the most amazing lunch featuring regional specialties amd even more varieties of wine. The drivers were also fun and attentive. All in all I can say the entire group had a blast and didn't want to day the end. HIGHLY recommend.

Actividades similares en Bolonia Haga clic para descubrir otras experiencias
Anonymous
Anónimo

Bolonia

  • Información y recomendaciones
  • Excursiones y actividades

Ajustes

We use cookies to provide you the best experience. By continuing to browse this site, you accept the use of cookies. For more information, please read our privacy policy.